Zalmrolletjes

Zalmrolletjes, ook wel sushi genoemd. Je kunt ze afhalen, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken met dit top recept.

Ingredi├źnten

  • 4 vellen nori zeewier
  • 750 gr gekookte sushirijst
  • 300 gr zalmfilet (zonder huid en in reepjes)
  • 1 libanese of kleine komkommer (in lange dunne reepjes)
  • 1 avocado (geschild en in dunne partjes)
  • ingemaakte gember, wasabi en sojasaus

Bereidingswijze

Stap 1: Doe voor het basisrecept sushirijst de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het afdruipende water helder is. Breng de rijst met water op hoog vuur aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat 5 minuten koken zonder deksel op de pan. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog 10 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten.
Stap 2: Roer de azijn, suiker en het zout in een kom tot de suiker en het zout zijn opgelost. Verdeel de gekookte rijst over de bodem van een niet-metalen schaal en druppel er het azijnmengsel over. Spatel de rijst voorzichtig om tot hij koel aanvoelt. (Voor 900 gram)

Voor binnenstebuiten rolletjes
Stap 3: Doe plasticfolie om een bamboe sushimatje om plakken van de rijst aan het bamboe te voorkomen. Bevochtig je vingers en verdeel 120 g sushirijst gelijkmatig over het matje. Leg er een velletje nori op en druk het stevig aan.
Stap 4: Schep in het midden nog 80 g rijst op het vel nori en leg daar 2 reepjes zalm, wat reepjes komkommer en 2 partjes avocado op. Rol alles op met behulp van het sushimatje. Doe hetzelfde nog een keer, zodat je 2 rolletjes hebt. Snijd elke rol met een scherp mes in 6 stukjes en veeg het met tussendoor steeds schoon met een vochtige doek.

Voor gewone rolletjes
Stap 3: Leg 1 velletje nori met de glimmende kant naar beneden op een bamboe sushimatje en schep er 160 g sushirijst op. Bevochtig je vingers en verdeel de rijst gelijkmatig over het vel. Laat bovenaan een rand van 5 cm vrij.
Stap 4: Leg er 2 reepjes zalm, wat reepjes komkommer en 2 partjes avocado op. Rol alles op met behulp van het sushimatje. Doe hetzelfde nog een keer, zodat je twee rolletjes hebt. Snijd elke rol met een scherp mes in 6 stukjes en veg het mes tussendoor steeds schoon met een vochtige doek.
(Voor 24 stuks)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *