Pasta met gerookte zalm en zongedroogde tomaatjes

Een makkelijke en gezonde pasta. En die je ook nog eens binnen 15 minuten op tafel hebt! De pasta kun je heel gevarieerd serveren met bijvoorbeeld verschillende soorten sauzen.

Ingredi├źnten

  • 375 gr pasta
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2,5 dl slagroom
  • 15 gr verse bieslook, gehakt
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl citroensap
  • 4 el parmezaanse kaas
  • zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken.Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden.Kook ondertussen de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta. Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.

 

1 gedachte over “Pasta met gerookte zalm en zongedroogde tomaatjes”

  1. Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *