Originele koolhydraatarme lunch

Je volgt een koolhydraatarm dieet en bent van plan een lekkere koolhydraatarme lunch te bereiden, maar waar vind je daar nu recepten voor? De meeste recepten voor een koolhydraatarme lunch kosten je teveel moeite, zijn te ingewikkeld of vertrouw je niet helemaal (recepten van het internet zijn niet allemaal zo koolhydraatarm als ze beweren, namelijk). Wat nu?
Om je een beetje op gang te helpen geven we je hier geen recepten, maar wel ingrediënten die zeker bij zullen dragen aan een lekkere, koolhydraatarme lunch. Maar eerst leggen we je even kort de definitie uit die wij onder een koolhydraatarme lunch verstaan.

Koolhydraatarme lunch

Wie een koolhydraatarm dieet volgt, eet niet helemaal geen koolhydraten meer. Dat wordt helaas vaak wel zo aangenomen. Maar mensen die helemaal geen koolhydraten eten, krijgen een zeer essentieel voedingsmiddel (de koolhydraat zelf) niet meer binnen. Daardoor zal je niet gezonder worden en ook niet afvallen op de lange termijn.
Waar gaat het dan wel om? Het gaat er vooral om dat je enkelvoudige koolhydraten uit de weg gaat. Deze vorm van koolhydraten worden vaak door fabrikanten aan voeding toegevoegd om meer smaak te genereren, het product langer vers te houden enzovoorts. Nodig en goed zijn ze echter niet.
Een koolhydraatarme lunch houdt voor ons dus in dat je deze enkelvoudige koolhydraten niet gebruikt en vooral de complexe koolhydraten uit voedsel haalt.

Vis

Koolhydraatarme gerechten op basis van vis zijn niet alleen erg lekker, geschikt voor de lunch en vaak eenvoudig te bereiden… Ze zijn ook nog eens gezond, omdat er in vis vreselijk veel gezonde stoffen zitten. Daaronder zijn de omega 3 vetzuren heel erg bekend en heel erg gezond. Ze helpen je bloed goed door je lichaam te stromen, zijn dus goed voor je hart én zorgen ook nog eens voor een betere werking van allerlei organen.
Vrijwel iedere vissoort heeft deze omega 3 vetzuren in grote getalen bij zich. Wat dat betreft kun je dus prima een visburger bereiden, een gewoon stukje vis opwarmen of vis gebruiken in vissoep.

Kip

Een ander ingrediënt dat dankbaar en door velen gebruikt wordt in koolhydraatarme lunches, is kip. In kip zit een hoog gehalte aan eiwitten. Je kan dan ook uitgaan van heel veel energie uit kip. Zeker mensen die veel en hard werken, kunnen dus hun voordeel doen hiermee.
Je kan met kip allerlei kanten uitgaan. Zo kun je gewoon stukken van de kip bereiden en opeten, maar je kan kip ook in reepjes snijden en door een salade doen, een lekkere soep op basis van kip maken of een van de vele andere kiprecepten uitproberen.

Vlees

Ook vlees is een belangrijke bron van eiwitten. Vlees wordt in de lunch veelal koud gegeten en dat maakt het voor sommige mensen even wennen. Je moet wel uitkijken met wat voor vlees je gebruikt. De meeste koude vleessoorten uit de supermarkt zijn namelijk bewerkt met tal van E-nummers en ook suikers en kun je dus beter laten staan. Een vers stuk vlees bij de slager halen en daar zelf lapjes van afsnijden werkt dan ook een stuk beter.

Noten en zaden

Tot slot willen we je de noten en zaden meegeven. Een handjevol noten en zaden die niet bewerkt zijn kan al heel veel verschil maken. Je krijgt hier heel veel energie van, je concentratie zal toenemen en je komt lekkerder in je vel te zitten. En noten en zaden kun je vrijwel overal aan toevoegen. Van salades tot soepen en van vleesgerechten tot aan kip- en visgerechten. Noten en zaden zijn zeker weten een dankbare toevoeging voor elke koolhydraatarme lunch. En als je niet weet hoe je aan ideeën komt, zijn er in tal van kookboeken genoeg ideeën te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *